jueves, 24 de noviembre de 2011

"¡Que te pires a la Meca!"

Un comentari del 'Yoyas' o la xenofòbia s'escampa?

El tertulià del programa 'Catalunya Opina' de Canal Català, Carlos Navarro 'El Yoyas', ha tingut un enfrontament, amb insults i desqualificacions inclosos com "que et 'piris' a la Meca!" o "posa't el mocador a la boca", amb la representant del col·lectiu musulmà durant un debat sobre la immigració.

Cap al final del programa, el tertulià ha retret a la noia immigrant que ell porta "des dels catorze anys treballant, no robant". A més, durant una trucada telefònica l'ha acusat d'estar "insultant a aquesta senyora i no ho permetré. Estic fart de la demagògia aquesta".

Llavors la discussió ha començat a pujar de to i han arribat les desqualificacions: "jo el que tinc m'ho he guanyat, no vinc aquí plorant a que em donin vals de menjar per gastar-me'ls després en or, grifa i en Mercedes, saps? I fumant Malboro. Una merda per a tu! Una merda per a tu! Que et 'piris' a la Meca!"


La tensió entre el Yoyas i la dona musulmana ha arribat fins a tal punt que el presentador ha hagut d'intervenir."Ja n'hi ha prou, si us plau!", els hi ha demanat. "Ja està perdona", ha dit llavors Carlos Navarro, que tot seguit ha tornat a encendre la metxa: "que no insulti la gent".

"Que jo no estic insultant la gent. De què estàs parlant? Estàs tarat", li ha replicat la dona musulmana. Llavors, El Yoyas ha tornat amb els insults: "que et 'piris' a la Meca… que et posis el mocador a la boca! que callis dona, que ets una ignorant". El presentador davant aquesta situació, que no ha pogut controlar, ha donat pas a publicitat per tallar la discussió.

martes, 22 de noviembre de 2011

Els nazis es van plantejar utilitzar kamikazes


La pilot Hanna Reitsch revela en el seu llibre de memòries que Hitler "va donar la seva conformitat" als "vols suïcides".

Els nazis es van plantejar també l'ús de kamikazes al final de la II Guerra Mundial quan els japonesos encara no els havien utilitzat, segons revela la pilot Hanna Reitsch en el seu llibre de memòries Volar va ser la meva vida.

Hanna Reitsch (1919-1972) va ser una pilot de proves famosa perquè, quan Hitler havia destituït ja a Hermann Goëring, va volar a l'abril de 1945 fins al Berlín assetjat pels soviètics amb una avioneta, en companyia de Ritter Von Greim, el general que s'havia de fer càrrec de la malmesa Luftwaffe.

En les seves memòries, afirma que es van plantejar a l'agost de 1943, després d'un accident després d'un vol de proves. "He de dir -afirma- que en aquell moment, a Alemanya, no se sabia res dels kamikazes japonesos" i que fins i tot va demanar personalment a Adolf Hitler.

"Hitler estava fatalment equivocat respecte a la gravetat de la realitat" i al final "va donar la seva conformitat" als "vols suïcides". El pla preveia utilitzar una V-1 tripulada -el primer coet de la història- o l'avió a reacció Me 328.

El llavors ministre de Propaganda, Josep Goebbels, va arribar a reunir-los per "honrar anticipadament com herois de la pàtria" però no es va posar el projecte en marxa per problemes tècnics amb els avions escollits i perquè la guerra ja estava perdudament per a Alemanya.

Reitsch, que va perdre tota la seva família en el conflicte, va ser una nazi convençuda que, després de la II Guerra Mundial, va passar pel corresponent procés de desnazificació. La pilot passa de puntetes sobre l'holocaust però admet que a l'octubre de 1944 va tenir ocasió de llegir fulletons estrangers sobre les cambres de gas però que Himmler-el principal responsable-ho va negar.

jueves, 17 de noviembre de 2011

La ultra PxC es 'cola' al diari dels indignats

Un bloc recull articles a favor de la formació de Josep Anglada.

El diari digital dels indignats, Democracia real ya, fa apologia de la ultradretana Plataforma per Catalunya (PxC) en un bloc signat amb el nom d'Altavoz-no solo noticias, i al qual s'hi pot accedir des de la portada del rotatitu. Entre els articles del mes de novembre s'hi poden veure una majoria sobre els actes electorals de la formació liderada per Josep Anglada.

El darrer article, penjat aquest dimarts, per exemple, comença: "neixen més nens d'origen estranger que autòctons a Catalunya: el genocidi autòcton només contempla capgirar-lo Plataforma per Catalunya".

En un altre s'indica que "el PP es pensa que estem tontos. Pero, potser tinguin raó si se'ls hi dóna la majoria absoluta el proper 20N. En matèria d'immigració l'únic que diu les coses com són a Catalunya és la Plataforma per Catalunya (Pxc). Votar a qualsevol altre formació és votar a favor de mesures immigratòries com les que ofereix el PP... o pitjors. No més enganys. No més mentides. PxC al Congrés el proper 20-N. Primer els de casa".

També es fa ressò de les accions de les joventuts de PxC, així com de les intervencions d'Anglada en actes de campanya, acompanyat d'enllaços a vídeos i fotografies dels mítings.

martes, 15 de noviembre de 2011

Comparen l'ideari de PxC amb el de l'autor de la matança d'Oslo

Unitat contra el Feixisme denuncia que Anglada "té contactes amb altres grups nazis i feixistes arreu d'Europa".

Unitat contra el Feixisme denuncia que "l'ideari de PxC -la formació que lidera Josep Anglada- és idèntic al d'Anders Breivik, el responsable de la matança d'aquest estiu de 75 joves d'esquerres a Oslo". En aquest sentit, afegeix que "PxC té contactes amb altres grups nazis i feixistes arreu d'Europa".

En uns pamflets que han distribuït durant l'assemblea d''indignats' a Plaça Catalunya, el moviment expressa que "Anglada és d'extrema dreta, i diu que 'no es penedeix gens' de la seva militància amb Blas Piñar, amb el qual s'ajuntava a les commemoracions del cop d'estat franquista al Valle de los Caídos".

En aquest sentit, acusen PxC d'incloure "a les seves files skins nazis, individus condemnats per crims violents -fins i tot per terrorisme-, estafadors, lladres…". "El mateix Anglada ha explicat que 'porta l'àguila (franquista) al cor', però que s'ha de 'disfressar de demòcrata' per guanyar vots".

Per últim, Unitat contra Feixisme -han convocat una manifestació davant l'hotel on PxC farà el seu míting central- apunta que "si no vols tornar a la repressió, la brutalitat i la pobresa que van patir les classes populars sota el franquisme, no els votis".

jueves, 10 de noviembre de 2011

Numeret amb 'burques'


Simpatitzants de PxC es disfressen i són desallotjats del camp de l'Hospitalet pels Mossos.

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat de l'estadi un grup d'uns 25 simpatitzants del partit Plataforma per Catalunya (PxC), que s'han vestit amb burques durant el partit de Copa que ha jugat l'Hospitalet contra el Barça i en el que han mostrat una pancarta reivindicativa.L'esmentat col·lectiu és proper a PxC i l'esmentat partit dóna suport a la iniciativa, segons ha confirmat Alberto Sánchez, regidor de PxC a l'ajuntament de l'Hospitalet, que també ha explicat que el líder de la formació, Josep Anglada, es trobava a l'estadi presenciant el partit. A més, han penjat la imatgeal Facebook de PxC de l'Hospitalet.De l'acció de PxC han estat identificats el regidor de la formació a l'Hospitalet, Alberto Sánchez; la regidora de Sant Adrià, Menchu Martí i el regidor de Santa Coloma, Sergio Palomo. A mes, el líder de la formación Josep Anglada i l'altre regidor que la formación té a l'Hospitalet, Daniel Ordóñez, han intentar colar-se a la llotja i han hagut de marxar al ser escridassats per aficionats.Aquest grup es va instal·lar durant la segona part a la porteria defensada per l'equip local i al minut 63 del partit ha mostrat una pancarta en què feien un joc de paraules amb la publicitat 'Qatar Foundation' que vesteix el Barça i el futur de Catalunya.La policia els ha desallotjat sense cap tipus d'incident de la zona on s'han situat i, ja fora de l'estadi, ha procedit a la identificació de tots ells.

martes, 8 de noviembre de 2011

Unitat contra el Racisme, denunciada per PxC

Plataforma per Catalunya presenta una denúncia a fiscalia.

La ultradretana Plataforma per Catalunya (PxC) ha denunciat davant la fiscalia Unitat contra el Racisme i el Feixisme (UCRF) pel "continu assetjament, insults i agressions que promouen contra els simpatitzants i càrrecs públics de PxC i el boicot dels actes que PxC fa legalment".Segons el partit de Josep Anglada, "les faccions socials més antidemocràtiques i perroflautes com Unitat Contra el Fexisme i el Racisme i altres organitzacions similars, han posat en marxa un autèntic pla de lluita contra PxC per tal d’eliminar-la del mapa polític actual".PxC ha acusat aquesta entitat d'intentar "intimidar als simpatitzants i càrrecs públics de PxC amb insults, escopinades, amenaces i fins i tot agressions físiques que han provocat la necessitat d’ús d’escorta en molts dels actes públics". La denúncia es va realitzar el passat 2 de novembre.La formació ultradretana ha qualificat de "colla de buscabregues" Unitat contra el Racisme i el Feixisme que, al parer de Plataforma, "ha nascut amb la única i feixista finalitat de boicotejar ja sigui amb mentides, crits, insults, llançament d’objectes i agressions físiques, tot el relacionat amb PxC".L'ultra Anglada ha titllat de "barruts que no deixen conviure a ningú que no tingui els seus mateixos ideals” els membres d'UCRF.


jueves, 3 de noviembre de 2011

Duran lamenta que neixin "més Mohamed que Jordi"

El candidat de CiU mostra "la seva preocupació" pel nombre d'immigrants.

El cap de llista de CiU a les pròximes eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha mostrat la seva "preocupació" pel nombre d'immigrants que hi ha a Catalunya. En una entrevista a El Mundo, Duran afirma que no és racista, però alerta que "a Catalunya neixen més Mohamed que Jordi o Josep, noms comuns catalans i espanyols".

Duran admet que el preocupa "el nivell d'immigració que hi ha a Espanya, perquè la immigració ha de poder-se integrar i, si no s'integra, fallen els esquemes". Malgrat això, distingeix entre diferents tipus d'immigració.


"Un immigrant argentí o llatinoamericà, perquè sé que no entrarà en un hospital dient que la seva dona no l'atengui un home, ni a impedir que la seva filla es posi un vestit de bany i es banyi en una piscina pública", subratlla .

Malgrat això, Duran critica "els col·lectius de persones que no volen integrar-se i pretenen que els seus costums prevalguin contra els principis democràtics. Quan les costums d'alguns immigrants van en contra de la Constitució, no tenen cabuda".