jueves, 23 de mayo de 2013

Pintades en un monument a les víctimes del nazisme



El monument a les víctimes del nazisme, erigit per l'Ajuntament de Santa Coloma, amb la col·laboració de l’Amical de Mauthausen i situat al jardí de la torre Balldovina, va ser objecte de greus desperfectes. 

A començaments d’any, la placa del monument que recorda els colomencs morts als camps nazis va ser totalment destrossada, alhora que la resta del conjunt quedava degradada amb pintades. L’Ajuntament, amb motiu dels actes de commemoració del Dia de l’Holocaust, va substituir la placa, va netejar el monument i arranjar l’entorn; però, de nou, la placa ha estat malmesa. 

"Aquests actes, malauradament, no són aïllats ni són una simple bretolada, sinó que formen part d’una estratègia denigradora vers les víctimes del nazisme, i davant d’ells mostrem la nostra ferma condemna, ja que són un signe de menyspreu vers les víctimes i d’exaltació de la intolerància. Al mateix temps, agraïm a l’Ajuntament colomenc el seu compromís amb la memòria dels seus convilatans".

Des de l’Amical de Mauthausen i altres camps, "farem arribar la notícia d’aquests fets als organismes internacionals pertinents i en farem difusió a les xarxes socials per tal que la ciutadania s’assabenti d’actes d'aquest tipus, ignominiosos i impropis d’una societat democràtica".

e-notícies