viernes, 14 de septiembre de 2012

L'Audiència obre la porta a jutjar García Albiol per les injúries als gitanos romanesos


El L'alcalde de Badalona, el popular Xavier García Albiol, es trobarà probablement assegut al banc dels acusats després de la decisió que acaba de prendre la secció vuitena de l'Audiència de Barcelona.
Fa un temps, García Albiol va fer declaracions en les que animava als veïns de Badalona a “amargar legalmente a los gitanos rumanos que delinquen” i va assegurar, en els coneguts pamflets que va repartir, que els gitanos romanesos cometen el 25% dels delictes de la ciutat, quan només suposen el 0.3% de la població. 

"[...] A més de representar un atac a la dignitat [...] [aquestes declaracions, entre d'altres] contenen un missatge clarament incitador a la discriminació i a l'odi dels membres d'aquest col·lectiu", afegeix el tribunal. I, contràriament al que argumentava la jutge d'instrucció, els magistrats de l'Audiència consideren que "el dret a la llibertat d'expressió no pot servir de coartada per justificar qualsevol missatge".

Sembla que l'Audiència vol fer servir l'article 510 del Codi Penal per seure al banc dels acusats a l'Alcalde i el seu discurs xenòfob i ple de prejudicis. 

0 comentarios:

Publicar un comentario