lunes, 26 de marzo de 2012

Concentracions antifeixistes contra l'agressió a tres nois a Manresa

Ahir al vespre es va fer una concentració a la plaça de l'Ajuntament de Manresa contra l'agressió feixista de divendres sota el lema 'Feixisme mai més'. Els organitzadors van voler expressar el rebuig a l'agressió d'un grup d'uns quinze neonazis que va apallissar tres joves que esperaven per entrar a un concert a la sala Stroika de Manresa amb barres i bengales. Un dels tres nois va quedar ferit greu i, segons els seus companys, es troba ingressat a l'UCI a la Mútua de Terrassa després d'haver sortit del coma per un traumatisme craneoencefàlic. Els mossos d'esquadra han confirmat a VilaWeb l'agressió i l'estat greu d'un dels tres nois agredits pel grup de neonazis. Segons informen, segueixen la pista dels agressors.

L'agressió es va produir una hora i mitja abans que comencés un concert dels grups KOP i Non Servium a fora de la sala, que es troba en un polígon de Manresa. Una quinzena de neonazis van baixar d'una furgoneta armats amb pals i bengales i, després d'agredir un grup de joves, van intentar incendiar un cotxe aparcat.

Els responsables de la sala Stroika han fet arribar un comunicat en què qualifiquen l'agressió d'atac 'feixista, organitzat i covard' i s'afegeixen a la condemna i la solidaritat amb les víctimes. També expliquen que l'atac va ser 'brutal, organitzat i ràpid' i que una de les víctimes va poder arribar fins a la porta de la sala per demanar ajuda: 'El personal de la sala, que es trobava a l'interior preparant el concert, va socórrer les víctimes amb l'ajut d'una cinquena persona amb coneixements de primers auxilis mentre arribaven els serveis d'emergència i els mossos'.


Vilaweb - 26/03/2012

0 comentarios:

Publicar un comentario