jueves, 22 de marzo de 2012

La fiscalia presenta una querella contra l'imam de Terrassa

El fiscal del servei d'Odi i Discriminació, Miguel Ángel Aguilar, ha presentat una querella contra l'imam de Terrassa, Abdeslam Laaroussi, per haver incitat a la violència contra les dones. El cas serà ara investigat per un jutjat de Terrassa, que citarà l'imam a declarar.

Les proves de la querella són dos sermons que el líder espiritual va fer els dies 16 i 20 de gener passats, i que van ser enregistrat per agents dels Mossos, després de ser alertats dels seus polèmics comentaris. S'assegura que en els sermons va indicar als fidels que cal pegar a les dones si no obeeixen, a més “de fer una pertorbadora i inquietant crítica de les lleis espanyoles que reconeixen la igualtat entre homes i dones, i també dels sistemes de protecció contra la violència de gènere”, assegura el fiscal. Van escoltar-lo al voltant d'uns 1.500 fidels, la majoria homes, i unes 50 dones.

També s'aporta la declaració dels agents que detallen els gestos que l'imam feia en descriure com s'ha de pegar a la dona. Una afirmació de l'imam va ser: “L'islam diu: No enlletgeixis, no peguis a la cara, no facis córrer la sang, pot ser que en alguns moments els cops s'hagin de limitar a donar-los amb el siwak” [un pal de fusta que té la mida d'un dit].

El Punt Avui - 22/03/2012

0 comentarios:

Publicar un comentario