viernes, 11 de mayo de 2012

Cop policial contra la distribució de música neonazi


La policia detén dues persones, n'imputa una tercera i incauta nombrós material neonazi. Els detinguts formaven part del grup musical Batallón de Castigo, amb lletres xenòfobes i homòfobes
Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut dues persones i n'han imputat una altra en una operació conjunta contra la producció i distribució de música neonazi, en el marc d'una investigació iniciada després d'un concert que la banda Batallón de Castigo va oferir a Sabadell el 2010.
Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, en l'operació s'ha detingut el cantant i líder del grup Batallón de Castigo i s'ha intervingut abundant material neonazi, així com discos de grups que en les seves lletres propugnen l'apologia de la discriminació racial i per motiu d'orientació sexual.
Entre els involucrats en l'operació policial també hi figura l'administrador d'una empresa discogràfica que distribuïa els discos d'aquests grups neonazis per internet i des d'un local comercial, segons les mateixes fonts.
L'operació es basa en la investigació que la Fiscalia de Catalunya va ordenar a partir d'un concert que van oferir l'octubre de 2010 a Sabadell (Vallès Occidental) els grups neonazis Batallón de Castigo i Más que Palabras.
El concert neonazi va ser íntegrament gravat pels Mossos d'Esquadra, per ordre del fiscal especialitzat en delictes d'odi i discriminació, Miguel Ángel Aguilar, per poder analitzar la lletra dels temes que es van interpretar i determinar si els seus intèrprets van incórrer en un delicte de provocació a l'odi amb la lletra de les seves cançons.
El recital, després d'un intent fallit de celebrar-se a Barcelona, va tenir finalment lloc a la sala Kon-Fusión de Sabadell (Vallès Occidental).
Segons les mateixes fonts, a partir de la filmació s'ha pogut comprovar que les lletres d'aquests grups encoratjaven l'odi racial i contra els homosexuals.
El fiscal va tenir coneixement que se celebraria aquest recital neonazi després de ser convocat a través d'una coneguda xarxa social d'internet i va ordenar obrir diligències per investigar-lo, conscient que el repertori d'aquestes bandes inclou cançons que inciten a l'odi, la violència i la discriminació per raons racials, ètniques o d'orientació sexual.
Entre els intèrprets d'aquests grups d'orientació nazi hi figuren, a més, persones amb antecedents penals i policials pels delictes d'homicidi dolós, lesions i desordres públics.
De fet, un dels líders de Batallón de Castigo és un històric dirigent de la formació feixista Alianza Nacional, que va ser condemnat per haver apunyalat l'any 1990 un jove a Madrid.
Les cançons de Batallón de Castigo, algunes d'elles obertament antisemites, inclouen fragments com: "Ens traieu la nostra feina per donar-la als estrangers, ens pegueu, ens humilieu, ens tracteu com a escòria (...) Sang i foc us mereixeu, putos demòcrates de merda, no ens aturarem, us declarem la guerra, als camps us podrireu".
Aquesta banda s'emmarca en l'estil de música RAC (rock anticomunista), una de les expressions dels moviments neonazis que el fiscal especialitzat en delictes d'odi es va proposar combatre quan va ser nomenat, per considerar que serveixen per escalfar els ànims dels que després porten a la pràctica agressions xenòfobes o amb ànim discriminatori.

Ara.cat - 11/05/2012

0 comentarios:

Publicar un comentario