lunes, 28 de mayo de 2012

Albiol limitarà l'ajut social als que no faci 4 anys que viuen a Badalona


L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol (PP), va avançar ahir que té la intenció d'impulsar un reglament per regular les prestacions socials als residents. L'objectiu és restringir l'accés a les ajudes econòmiques «considerades no bàsiques» -com beques menjador i ajudes al lloguer- a aquelles persones que no faci almenys quatre anys que viuen a la ciutat.

En una entrevista concedida a Europa Press al complir-se un any de la seva victòria electoral, Albiol va afirmar que amb aquesta reforma, que entrarà en vigor abans de l'estiu, pretén «posar ordre dins del desordre que existeix i donar prioritat a qui ha de tenir les ajudes». «Hem de ser escrupolosos i saber prioritzar. Jo ho dic de forma molt clara; el meu objectiu és donar prioritat a les ajudes econòmiques als veïns de Badalona i no a un senyor que acaba d'arribar», va concretar el regidor, que va precisar que la mesura afectarà a tot aquell que arribi a la ciutat i no només els immigrants.

L'alcalde va explicar que el reglament -en què encara treballa el govern municipal i que una vegada anunciat estarà obert als suggeriments i aportacions que facin la resta de grups municipals representats al consistori- es refereix a les subvencions no bàsiques, entre les quals inclou les beques menjador i les ajudes al lloguer i a la natalitat. «Les ajudes bàsiques no es poden discutir, però sí aquelles que no ho són; moltes d'elles, econòmiques», va assegurar Albiol.

EXCEPCIONS A LA NORMA / El líder del PP a Badalona va precisar que en l'assumpte de les beques menjador l'ajuntament estudiarà cada sol·licitud i «en casos de necessitat bàsica» concedirà l'ajuda encara que els sol·licitants no faci quatre anys que viuen a la ciutat. Albiol va considerar «tercermundista» que no hi hagi cap regulació a nivell autonòmic a l'hora d'atorgar ajudes socials, i va instar el Govern i la Generalitat a treballar en propostes que segueixin la línia del reglament que té entre mans Badalona.

elPeriódico.cat - 28/05/12



0 comentarios:

Publicar un comentario