martes, 5 de junio de 2012

L'alcalde de Salt no veu "desitjable" que a la població hi neixin més nens d'immigrants que d'autòctons

L'alcalde de Salt i president de la Diputació de Girona, Jaume  Torramadé, ha assegurat que no és desitjable que en el seu municipi hi estiguin naixent, a hores d'ara, més nens d'origen immigrant que no pas autòctons. En un esmorzar informatiu a Barcelona, Torramadé ha dit que aquesta situació no hauria de passar ni a Salt ni a cap altra "ciutat catalana del segle XXI".

Actualment, el 66% dels nens d'entre 0 i 3 anys matriculats a les guarderies de Salt són de pares immigrants. "La situació de Salt, amb un 47% d'immigració, és una situació satisfactòria, extrapolable, desitjable per a la resta de municipis del país, o no?", s'ha preguntat Torramadé.

El polític d'Unió ha lamentat que les polítiques d'immigració i natalitat que s'han dut a terme els últims anys no hagin estat les adequades, de manera que s'han produït acumulacions d'immigrants en poblacions com Salt: "Pensant que tothom vagi on vulgui, hem acabat que tothom ha anat on ha pogut". Torramadé ha criticat que s'hagi legislat per a tots per igual i ho considera injust, perquè hi ha alguns municipis que necessiten solucions especials per la seva "extrema dificultat". L'alcalde de Salt, però, ha rebutjat pel seu municipi l'opció de Vic consistent a repartir els alumnes immigrants entre tots els col
·legis del municipi.

324.cat - 05/06/2012

0 comentarios:

Publicar un comentario