viernes, 8 de junio de 2012

Imputats set membres de dos grups musicals nazis que van fer un concert a Sabadell




El Jutjat d'instrucció 2 de Sabadell (Barcelona) ha imputat set membres dels grups musicals neonazis 'Batallón de Castigo' i 'Mas que palabras', que van actuar l'octubre del 2010 en un polèmic concert que es va fer a la localitat, i ara hauran de declarar per aquesta causa, han explicat a Europa Press fonts judicials.

   Aquest dia, els Mossos d'Esquadra van desplegar un dispositiu policial per gravar íntegrament el concert per identificar promotors i músics, sospitosos de delictes de provocació a l'odi i difusió d'idees que justifiquen el genocidi pel contingut de les seves lletres, segons diverses fonts.

   En total, són ja deu els imputats per aquesta causa, doncs tres persones més relacionades amb la distribució de la música d'aquests grups i material neonazi ja van declarar davant del jutge, els qui podrien haver comès un delicte d'associació il·lícita i contra les llibertats i els drets fonamentals.

   Van declarar llavors els dos màxims responsables de les empreses, Eduardo L.M. i Pedro Fernando F.P., de nacionalitat espanyola i veïns de Madrid, i aquest últim és un reconegut advocat ultradretà, fundador a final dels vuitanta de l'organització juvenil neofeixista d'influència nacionalsocialista Bases Autónomas; també la imputada María Teresa S.M., veïna de Madrid.

   Els Mossos s'hi van desplaçar el 8 de maig a Madrid on, en col·laboració amb la Policia Nacional, van arrestar els tres i van realitzar tres escorcolls en les seus de les empreses investigades, entre les quals hi ha DCO, on van confiscar material "per omplir un trailer", segons fonts pròximes al cas.

   En col·laboració amb la Policia Nacional, van decomissar gran quantitat de material informàtic, un miler de banderes neonazis, centenars braçalets amb l'esvàstica i la creu celta, 3.000 anells i més d'un miler de peces de roba i una vintena de caixes amb insígnies, xapes i amb simbologia nacionalsocialista, així com discos amb la mateixa ideologia.

   La distribució la feien a nivell nacional i internacional i en tots els casos era música que incitava a la violència, promovent l'odi contra una raça, col·lectius immigrants i certes ideologies, així com defensava l'antisemitisme, tot això en un marc d'adoctrinament nazi.
 
  La investigació va començar a final del 2010 a requeriment de la Fiscalia de delictes d'odi i discriminació de Barcelona arran de la celebració del concert de Sabadell, i està personada a la causa al costat de Moviment contra la Intolerància i la Xarxa Europea contra els Crims de l'Odi.


Europa Press - 07/06/2012

0 comentarios:

Publicar un comentario