jueves, 7 de febrero de 2013

Centenars de persones protesten al Raval de BCN per l'agressió a un jove indi


Unes 200 persones es van concentrar aquest dimarts a la plaça de Pedró del barri barceloní del Raval per protestar per l'agressió a un adolescent d'origen indi, el 7 de gener, per part d'un grup de joves d'estètica nazi.

 La concentració estava convocada per la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme amb els lemes 'El Raval viu i conviu. Volem un barri sense nazis. Feixisme mai més.
L'objectiu de la protesta era denunciar el caràcter "racista i feixista" de l'agressió i manifestar el suport al noi de 14 anys agredit i a la seva família. En l'acte, en què entre altres hi va intervenir la presidenta d'Amical de Mauthausen, Rosa Torà, es va llegir un manifest per denunciar que l'agressió a aquest noi no és un fet aïllat, sinó "una acció política ultradretana conseqüència de l'ascens de l'extrema dreta al nostre país i a la qual cal posar fre".

El menor d'origen indi va ser abordat per joves neonazis quan caminava pel carrer Sant Antoni Abat, tot apunta que per motius racistes ja que no tenien cap relació prèvia amb el noi, encara que els Mossos d'Esquadra estan investigant el mòbil de l'atac.

El Periódico.cat

0 comentarios:

Publicar un comentario