jueves, 21 de febrero de 2013

El fiscal demana un any de presó per García Albiol


El fiscal demana un any de presó per a l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, per un delicte de provocació a la discriminació per repartir uns pamflets que relacionaven els immigrants romanesos amb la delinqüència en la precampanya electoral de les municipals del 2011.

En els pamflets s’associava immigració i delinqüència amb frases com "El teu barri és segur??" acompanyades de fotografies  en què es podia llegir: "No volem romanesos".

El fiscal atribueix a García Albiol un delicte de provocació a la discriminació, l'odi i la violència, i, de forma alternativa, un altre d'injúria col•lectiva provocadora, tot i que per a tots dos demana la mateixa pena.

García Albiol (PP) ha manifestat que no havia rebut "cap notificació oficial de la petició del fiscal antiodi" i ha dit: "Em sembla el món al revés. Aquells que defensem i lluitem contra els que delinqueixen som els culpables per donar la nostra opinió…Seguiré la meva línia de treball i la meva manera de pensar no canviarà, que no és una altra que defensar els veïns de la ciutat que pateixen els problemes d'incivisme i inseguretat, i que són les veritables víctimes en aquest cas".

L’utilització de la xenofòbia per part d’alguns no suposa cap noticia. De fet, en molts casos, el populisme i fer de l’inmigrant un boc expiatori és la única forma de fer política que practiquen.

0 comentarios:

Publicar un comentario