miércoles, 4 de enero de 2012

La mort a trets d'un senegalès causa disturbis al Besòs

L'assassinat a sang freda d'un ciutadà senegalès a mans de tres membres d'una família d'ètnia gitana va desencadenar una nit de tensió al barri del Besòs, al districte de Sant Martí de Barcelona, amb conats de disturbis que van portar els Mossos a carregar per frenar que es bolquessin contenidors i es trenquessin vidres de cotxes. Al vespre els agents van detenir els dos germans implicats en la mort del senegalès, identificat com a Ibrahima Dyei, que va rebre un tret a l'abdomen. Els detinguts tenen nombrosos antecedents per tràfic de drogues.

La víctima, que havia anat a aquell carrer a fer una visita i que no estava jugant a futbol, va intentar mediar en la situació. «Però llavors el vell va agafar la pistola, va disparar i el va ferir a l'abdomen», va assegurar el testimoni.

Fonts dels Mossos van apuntar, per la seva part, els dos germans com a autors de l'agressió. El SEM va enviar dues ambulàncies que van poder estabilitzar la víctima, greument ferida, i dur-la a l'Hospital de Sant Pau, on va morir hores més tard.La tragèdia va començar a gestar-se a les cinc de la tarda, quan quatre joves senegalesos jugaven a futbol en un tram que és mig de vianants del carrer de Palerm. Segons va relatar a aquest diari un dels joves, un veí d'ètnia gitana va baixar al carrer i els va ordenar que deixessin de jugar. Els nois van respondre que no ho farien i que no havia de parlar-los d'aquella manera. Llavors, segons aquest testimoni, l'home va tornar a casa, va baixar una altra vegada amb els seus dos fills. «Ell portava una pistola, un dels seus fills una altra i el tercer anava amb un pal. Un dels fills va disparar dues vegades, però no va ferir ningú. Els nois van sortir corrents i els dos fills darrere seu amb la pistola. Es van salvar perquè es van amagar al pis d'un senegalès», recorda aquest testimoni.

La notícia de la mort va córrer entre el col·lectiu senegalès. Un centenar de membres d'aquesta comunitat es van congregar al carrer de Palerm, davant les mirades del multiètnic veïnat, ja que allà, a més de persones d'aquest país africà, hi viuen sobretot espanyols, marroquins i pakistanesos. En previsió de possibles incidents, els Mossos d'Esquadra van desplegar algunes desenes d'antiavalots.

CONTENIDORS I VIDRES / La concentració es desenvolupava pacíficament fins que un petit grup de joves senegalesos van començar a bolcar contenidors al carrer de Ferrer Bassa, perpendicular al de Palerm. Entre crits, els nois també van trencar els vidres d'almenys quatre vehicles i van obrir un extintor.

Els antiavalots dels Mossos van realitzar llavors una càrrega que, després d'uns minuts de tensió, va aconseguir reconduir la situació. La conducta dels exaltats va ser recriminada per la majoria dels senegalesos reunits. «Així no s'arreglen les coses. Aquí els senegalesos i els gitanos no tenim cap problema. Només volem saber què ha passat i que es faci justícia», va dir Mustafà, un dels concentrats.


ElPeriódico.cat - 04/01/2012

0 comentarios:

Publicar un comentario