martes, 13 de noviembre de 2012

Quan la política utilitza la xenofòbia


Alicia Sánchez-Camacho ha exhibit a Badalona el seu perfil més dur contra la immigració il·legal. La candidata ha recuperat en el seu programa electoral la idea d'expulsar els immigrants que cometin algun delicte que comporti presó, ha plantejat que només es puguin rebre ajudes socials no bàsiques si qui les sol·licita no faci almenys 18 mesos que visqui a Catalunya.

Camacho acompanyada per l'alcalde de Badalona, Xavier García-Albiol, el mateix que en altres ocasions ha mostrar el seu desgrat cap els immigrants, que ha manifestat el seu desig de "amargar la vida a los inmigrantes" i que presumeix davans dels veïns de “netejar Badalona”, ha apostat per implantar el contracte d'integració als immigrants i ha advocat per augmentar els controls "perquè no hi hagi guetos ni pisos pastera". Una altra mesura consisteix a prohibir el burca i el nicab perquè les dones immigrants "tinguin els mateixos drets" que les autòctones.

Fer un ús polític de la immigració i més concretament de la xenofòbia s’ha transformat en una de les estratègies més comuns dels partits polítics. El populisme xenòfob utilitza a les persones vingudes d’altres països com a enemic fent ús de clixés, imatges estereotipades i prejuidicis. 

0 comentarios:

Publicar un comentario