jueves, 15 de diciembre de 2011

Albiol instal·la càmeres de trànsit per vigilar els romanesos


La sorpresa continua. El batlle de Badalona actua al més pur estil “Gran Hermano”. Sembla que hagi d’aconseguir certa xifra d’audiència per poder seguir dins del concurs, o millor dit, de l’ajuntament. Per fer-ho és capaç de totes les peripècies existents per tal de no ser expulsat i poder fer entendre que la seva feina és bàsica per superar les proves setmanals que permeten als habitants de la casa alimentar-se i tenir petits luxes.

Bé sabem que el producte televisiu, o polític, que entra fàcil i entreté, disposa d’un fons poc resistent, massa populista i barat; això sí, amb audiència.

Xavier Garcia Albiol ha fet instal·lar càmeres de control de trànsit, concretament a la plaça d’Antonio Machado, al barri de la Salut, amb la finalitat amagada de controlar un flux de vehicles inexistent a la zona.

Les sospites, doncs, és fan evidents. No és la primera vegada que el batlle de Badalona mostra públicament la seva indiferència a alguns col·lectius de la ciutat. Ja durant la seva campanya política va prometre que expulsaria a tots els immigrants que cometessin algun delicte.


QUÈ EN PENSEN?

Convergència i Unió, en aquest sentit creu que la instal·lació d’aquestes càmeres és “difícil de justificar” degut a que a la zona “no hi ha problemes de trànsit”, a més el grup polític ha anunciat que es dirigirà “a la Comissió de Videovigilància de Catalunya per demanar-los-hi el seu criteri”.

Si el nombre d’incidents que suma la zona, veritablement és notable, CiU creu que l’Ajuntament hauria pogut engegar un pla de càmeres de videovigilància com les que hi ha en determinades zones del casc antic de la ciutat de Barcelona.

Per la seva banda, el grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds creu que a Badalona s’ha recuperat el lema del ministre Fraga, quan davant l’oposició democràtica cridava “la calle es mía” ja que afirmen que a la ciutat els populars tenen “el mateix concepte d’ordre que els franquistes de la dictadura”.

Segons el líder d’ICV-EUiA, Carles Sagués, “ens volen tractar de beneits quan afirmen que a la zona hi circulen molts conductors romanesos”. El grup polític creu fermament que les suposades càmeres de trànsit tenen un “enfocament racista” i que els del PP segueixen treballant per la fractura social i contra la convivència, amb mesures que en lloc d’anar solucionant¡ els problemes els fan més grans i dificulten la labor d’entitats i professionals del treball social.

Per al president d’ICV-EUiA, “l’espai públic és un bé que cal preservar i això és pel que ha de treballar un govern municipal. En aquest sentit, la formació política defensa que les càmeres a la plaça del barri de la Salut són un abús de poder i una perversió de la legislació existent. Es tracta d’una mesura d’aparador, inacceptable en la forma i encara més en el fons, que transmet una falsa sensació de solució fàcil i a la vegada focalitza en persones d’una determinada ètnia, uns problemes de caràcter socio-econòmic de molt més abast.


“+ SEGURETAT”

No és la primera vegada que el grup municipal del Partit Popular mostra la seva cara racista, classista i populista a la ciutat de Badalona.

El mes de maig del 2010 la campanya del PP ja apuntava maneres i mostrava l’orientació del que seria el seu discurs. El tema principal amb el que el partit, dirigit per Albiol, buscaria els votants, era esbombar al quatre vents el mal que fa la immigració a la ciutat.

En aquest sentit el mes d’abril de l’any 2010 el PP va repartir fulletons entre els badalonins on hi apareix la fotografia d’una pancarta amb la inscripció: “No volem romanesos”.

El díptic que en el seu moment va ser recollit per l’agència Europa Press plasmava en la portada, una imatge en blanc i negre de dues senyores amb vel, una d’esquena i l’altra amb la cara pixelada i amb l’escrit “El teu barri és segur?” A l’interior del fulletó apareixia el lema “+ Seguretat” al costat del logo del partit i acompanyat de fotografies on es veia un accident de cotxe, el carrer ple de porqueria i diverses imatges de protestes veïnals reclamant “L’alcalde no ens escolta” o “Per la dignitat del barri” entre d’altres. A la contraportada Albiol afirmant que si ell era l’escollit “qui visqui a Badalona s’haurà d’adaptar a les normes”.

Una adaptació que suposem que per fer-la més senzilla i fàcil l’Ajuntament va optar per treure els bancs i les fonts dels barris de la Salut i Sant Roc.

Amb un llarg etcètera aquestes van ser dues de les primeres accions dutes a terme pel PP, que sembla que no li faci massa gràcia que no tots els badalonins siguin burgesos.

0 comentarios:

Publicar un comentario