martes, 18 de octubre de 2011

Anglada, a la banqueta

El fiscal demana una any i mig de presó per al líder de PxC per uns fulletons xenòfobs.

Josep Anglada, president i líder del partit ultradretà Plataforma per Catalunya(PxC) s'ha desentès dels fulletons xenòfobs pels quals la fiscalia li demanaun any i mig de presó.

En un judici celebrat a Manresa, la fiscalia ha mantingut la seva petició d'unany i mig de presó per a Anglada i per a un altre regidor de la seva formació a Vic, Juan Carlos Fuentes, per incitar a l'odi racial en distribuir uns pamflets de contingut xenòfob que ridiculitzaven la comunitat magribina.

Davant el jutge, Anglada ha negat que aquests pamflets fossin una iniciativa seva i s'ha desentès de la seva elaboració i del procés de còpia i distribució, encara que ha reconegut que a Plataforma per Catalunya ell exerceix tot el poder. Per la seva banda, Fuentes ha admès que quan va rebre a la bústia de casa el pamflet li va fer gràcia i el fotocopiar perquè el va trobar divertit.

En les seves conclusions, el ministeri públic acusa Anglada i Joan CarlesFuentes d'un delicte de provocació a la discriminació i l'odi i demana també la imposició d'una multa de 4.850 euros que haurà de pagar de forma solidàriaPlataforma per Catalunya.

El motiu de l'acusació contra Anglada són els 3.000 pamflets apòcrifs que,segons l'acusació, el seu partit xenòfob imprimir el maig de 2007 i que van serdistribuïts pels seus militants a les bústies de Vic.

0 comentarios:

Publicar un comentario