martes, 11 de octubre de 2011

Veïns de Barcelona critiquen batudes "racistes" al centre de la ciutat


L'Associació de Veïns del Casc Antic de Barcelona ha denunciat aquest dilluns en un comunicat el creixent nombre de batudes "racistes i indiscriminades" que realitzen la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra als jardins del Pou de la Figuera, al centre de la ciutat.

Han reclamat que cessin per no alterar la convivència al barri. El col·lectiu, que creu que aquestes actuacions tenen com a objectiu bàsic identificar població d'origen immigrant --marroquí i caribeny, en concret--, subratlla que els problemes de pobresa i marginació reconeguts al barri no tenen una solució policial sinó política, pel que reclama a l'Administració més recursos socials.

En declaracions a Europa Press, el president de l'associació i també de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Jordi Bonet, ha assegurat que les batudes es van iniciar aquest estiu i es repeteixen setmanalment, i ha destacat l'"espectacularitat" de l'última, dissabte passat.

"Es van mobilitzar bastants furgonetes i es va generar alarma social, tant en la comunitat immigrant com en la local", ha comentat, i ha reiterat la preocupació dels veïns per una situació que, segons la seva opinió, pot afectar la convivència al barri i que estigmatitza la zona.

L'Associació de Veïns del Casc Antic té pendent una reunió amb la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, per expressar el seu malestar per les batudes realitzades a la zona, popularment coneguda com a 'Forat de la Vergonya'.

0 comentarios:

Publicar un comentario