martes, 4 de octubre de 2011

Trias fitxa un gerent que prové de PxC

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha nomenat com a gerent de l'Institut Municipal d'Educació (IME) Manel Medeiros, membre d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a Ciutat Vella. Abans de militar en la formació democristiana, però, Medeiros va formar part del partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC), on va arribar a tenir el càrrec de secretari d'Organització.

El seu nomenament com a responsable d'ensenyament a Barcelona es va produir a final de juliol, però no s'ha fet oficial fins aquest dissabte, quan va sortir publicat a la Gaseta Municipal de Barcelona.

Des de l'Ajuntament de la ciutat no van voler fer ahir cap declaració sobre aquesta polèmica i, de fet, ni tan sols van voler facilitar una fotografia o el currículum de qui serà un dels màxims responsables d'Educació. Els que sí que van voler parlar van ser els socialistes i el mateix Josep Anglada, líder de PxC.

"És un insult"

La portaveu del grup municipal socialista, Assumpta Escarp, va denunciar ahir que "és un insult que Trias nomeni un exdirigent de PxC al capdavant de la política educativa municipal" i va assegurar que amb aquest nomenament "perilla el lideratge de Barcelona com a ciutat educadora i la seva prestigiosa, per avançada, tradició pedagògica". La capital catalana aposta, des de fa més de 20 anys, per un sistema d'ensenyament conegut com "la ciutat educadora", del qual formen part diversos municipis. La regidora socialista es va preguntar: "Quina política educativa aplicarà Medeiros? ¿La de PxC, la paternalista d'Unió o la nacionalista de Convergència?". Per ara, encara es desconeix si el nou govern de Xavier Trias prepara grans canvis en matèria d'educació i si el nomenament de Medeiros va en aquesta direcció.

"Molt bona persona"

Anglada, que també va voler parlar, va explicar a Públic que "Medeiros és molt bona persona i molt treballadora" i va assegurar que no té res en contra d'ell. "Si li vam donar un càrrec de confiança és per alguna cosa", va dir. Segons Anglada, Medeiros ja militava a UDC, però els va abandonar per fitxar per PxC l'any 2002, poc després de la creació del partit xenòfob. Medeiros hi va militar durant més de dos anys i va arribar a participar en algunes ponències internes, tal com es pot comprovar en les fotografies de la pàgina web de la PxC. Anglada va explicar que un bon dia els va dir que deixava la política per dedicar-se plenament a la feina, ja que tenia problemes econòmics. Des de PxC van comprovar, al cap d'un temps, que havia tornat a Unió i ahir van saber que l'havien fet gerent de l'Institut Municipal d'Educació.

El portaveu de l'associació Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, David Karvala, va lamentar la decisió de Trias i va considerar "preocupant que Medeiros tingui responsabilitats i, a sobre, que siguin d'educació". Karvala va explicar que hi ha persones que entren a PxC però després acaben abandonant la formació quan veuen "que està ple de nazis, com ha passat a Salt". La diferència entre ells i Medeiros, segons Karvala, és que aquest "no ha denunciat encara el racisme d'Anglada". El líder antifeixista va criticar que, si des de l'Ajuntament de Barcelona "silencien" el nomenament de Medeiros, "cal suposar que és perquè manté la seva ideologia xenòfoba".

Des d'Unitat contra el Feixisme, que des de fa temps denuncien incansablement les tesis xenòfobes de PxC, van explicar que "sempre hi ha un cert flux de persones de l'extrema dreta organitzada cap a la dreta institucional". Segons van afirmar, aquest moviment es deu a l'interès per aconseguir "més poder i més èxit professional", ja que PxC, tot i que no para de créixer cada cop que hi ha eleccions, encara no té poder dins de les institucions.

0 comentarios:

Publicar un comentario