jueves, 13 de octubre de 2011

Dos detinguts i un ferit després dels enfrontaments per l'anunci d'un concert feixista al Poblenou

Els mossos eviten una batussa massiva entre neonazis i joves radicals d'esquerres.

Els mossos han impedit aquest dimecres una batussa massiva entre neonazis i joves radicals d'esquerres al Poblenou. Dos detinguts i un ferit és el balanç de l'enfrontament que s'ha produït davant del local que havia anunciat un concert feixista, la sala The Other Place, al número 226 del carrer de Pujades. La presència policial, més de 20 furgonetes dels mossos, ha impedit que l'atac d'una cinquantena de joves contra el local, on hi havia reunits 60 joves d'estètica neonazi, acabés en una batalla campal.

Abans, la Guàrdia Urbana havia irromput a les 19.30 hores al local del Poblenou, a Barcelona, on suposadament se celebrava o s'havia de celebrar el concert neonazi de les joventuts de Democràcia Nacional, i ha certificat que no s'està portant a terme el recital. La policia ha trobat els simpatitzants del partit reunits, però sense l'actuació musical prevista, i ha comprovat la llicència de l'establiment per certificar l'existència de permisos per a l'activitat del local.

La policia autonòmica havia demanat permís a la fiscalia per entrar al local, però ha estat denegat ja que està inscrit com a club social privat i la legislació ho impedeix. El concert s'havia de celebrar inicialment en un local obert al públic a Sabadell, on els mossos havien previst gravar i identificar el públic. Al Poblenou, els mossos s'han desplegat als voltants del local per evitar una batalla al carrer, tot i això, els joves radicals d'esquerres han llançat pedres contra la porta del local.

Les entitats antifeixistes de Barcelona havien difós a través de la xarxa social Twitter la convocatòria d'una protesta davant dl local del Poblenou pel concert neonazi.

0 comentarios:

Publicar un comentario