jueves, 13 de octubre de 2011

ICV vol que els càrrecs públics que inciten al racisme i a la xenofòbia siguin inhabilitats


Joan Coscubiela adverteix des de Badalona que serà bel·ligerant amb la ultradreta i amb els que fan discursos xenòfobs "per esgarrapar 4 vots" i assenyala Plataforma per Catalunya i l'alcalde d'aquesta ciutat com els principals responsables.


El cap de llista d'ICV pel 20N, Joan Coscubiela, ha anunciat avui que el programa electoral de la formació ecosocialista

inclourà una proposta per inhabilitar de càrrec públic les persones electes que fomentin, promoguin, incitin o difonguin l'odi racial i postulats neonazis. "Els que es creguin que es guanya la ultradreta amb el seu discurs s'equivoquen. L'únic que es fa es alimentar el seu discurs. Aquest pot ser el llumí que faci esclatar el polvorí en el que estem a causa de la crisi econòmica que estem vivint", ha dit el candidat Coscubiela avui des de Badalona.

"El PP per esgarrapar quatre vots és capaç d'actuar amb total irresponsabilitat fomentant l'odi i el racisme però en política no tot s'hi val", ha dit Coscubiela que ha assegurat que la seva formació serà bel·ligerant amb els partits xenòfobs però també amb els que actuen com a tals. Així, ha advertit que el 20N hi haurà una doble problemàtica: que PxC obtingui representació i que els altres partits a sobre els vulguin copiar el discurs. "Ja tenim regidors d'ultra dreta a Catalunya", ha assegurat el cap de llista d'ICV que ha advertit que "quan un partit converteix el racisme en el seu discurs de campanya, el problema és de tots".

Per tot plegat, Coscubiela ha proposat una reforma del codi penal pels comportaments xenòfobs i que es modifiqui l'article 510 del codi penal per introduir com a delicte el comportament xenòfob i incloure la inhabilitació dels càrrecs públics que en activitats diàries fomentin la xenofòbia i el racisme i les idees nazis amb els seus comportaments públics.

Preguntat pels periodistes si es referia a Garcia Albiol, Coscubiela ha respost que el fet que hi hagi un partit xenòfob com Plataforma "no treu que hi ha altres partits que intenten copiar les seves idees per guanyar quatre vots i un d'aquests es Garcia Albiol i aquells que li donen suport a l'Ajuntament de Badalona". "No és casual que fem aquesta proposta des d'aquí", ha afegit Coscubiela que avui s'ha desplaçat fins a Badalona on ha llançat aquesta proposta del programa electoral al costat de la pròxima presidenta del partit en aquesta localitat, Aida Llauradó.

Coscubiela també ha demana més finançament pels ajuntaments per poder dur a terme polítiques socials en favor de les persones més castigades per la crisi econòmica i, sense dubte, ampliar les polítiques de seguretat per evitar que al final pugui aparèixer qui vulguin aplicar la justícia per les seves mans. "Però aquesta seguretat ha de tenir clar que perseguir els actes delictius però mai criminalitzar un col·lectiu", ha dit el candidat ecosocialista.

Així, la reforma plantejada avui pel candidat d'ICV no només planteja la inhabilitació de càrrecs que siguin representants o dirigents d'entitats o partits polítics sinó que també planteja el mateix delicte per les persones físiques.


0 comentarios:

Publicar un comentario