martes, 18 de octubre de 2011

Fotografies d'un líder de l'MSR demostren els vincles neonazis del concert del 12 d'octubre


Noves dades i imatges sobre el carácter neonazi del concert organitzat la setmana passada a Barcelona sota passivitat judicial i política i protecció policial. Alejandro Fernández, dirigent de l'MSR que el 12 d’octubre passat va resultar ferit quan es va enfrontar als antifeixistes que provaven de sabotejar el concert neonazi organitzat per Democracia Nacional (DN) a la sala The Other Place, té una dilatada trajectòria.

L’any 2004, Fernández va participar en un homenatge realitzat al líder nazi Rudolf Hess, icona 'màrtir' del moviment neonazi europeu, a la localitat alemanya de Wundsiedel (Baviera). A la marxa d’homenatge, una data fixe al calendari ultra que cada 17 d’agost congrega una peregrinació neonazi a la localitat, va participar una delegació espanyola. Fernández surt envoltat de quatre processats en el sumari contra el grup neonazi Blood & Honour, dissolt l'any passat per la Secció Tercera de l'Audiéncia Provincial de Madrid per "promoure l'odi racista": es tracta de Jorge García, Francisco Javier Bueno, Sergio Fernández i Ángel Manuel Utrero. En l'homenatge a Hess, tots lluïen la samarreta de la División 250 entre banderes franquistes. División 250 és el nom que rep la División Azul, les tropes enviades per Franco per fer costat al règim hitlerià per combate la URSS. División 250 és també el nom de la banda espanyola de música nazi, ja dissolta, liderada per Manuel Canduela. Canduela, número 1 de DN, va ser el cap de cartell de les intervencions del passat 12 d’octubre a la plaça Sant Jordi de Barcelona, a Montjuïc. L’acte era organitzat per la Comisión 12 de Octubre, amb el suport de DN, ADES, ACAE i RH.

Fernández, veí de Sabadell, va concórrer com a número 3 a les llistes del Moviment Social Republicà (MSR) a les eleccions al Parlament de Catalunya, el 2006. El seu camí com a polític va continuar figurant com a número 13 de l'MSR a Ripollet, als comicis municipals el 2009. Alejandro Fernández és secretari de la Federació Est de l'MSR i s'encarrega de les àrees de propaganda i relacions internacionals del partit feixista.

Una altra de les imatges a la que ha tingut accés la Directa el mostra en un altre concert neonazi, concerts que no s’acostumen a publicitar i que han esdevingut un espai predilecte per a la propagació de l’odi. Entre d’altres, a la lletra “Eh! Negro!” de División 250 es pot escoltar una apología directa de la violencia neonazi de persecució:

“Eh! Negro vuelve a la selva / Europa es blanca y no es tu tierra. / Robando y mendigando quereís vivir / los jóvenes blancos, orgullosos skins / tarde o temprano os sacaremos de aqui. / Poder blanco / (…) / Comenzasteis por Paris, de otros paises vinisteis aquí / a los europeos invadís / pero de los skins no os vais a reír / (…) Stop inmigración / Skinheadas / Seig Heil / Seig Heil / Seig Heil”

Encara no ha trascendit si la Fiscalia especialitzada en delictes d’odi de Barcelona ha obert una investigació d’ofici. El concert, que havia de ser enregistrat pels Mossos d’Esquadra per ordre d’aquesta fiscalia, no va ser finalment enregistrat, però si que es va realitzar tot i que fonts de la guàrdia urbana ho van negar. Se’n desconeixen els motius.

0 comentarios:

Publicar un comentario