martes, 7 de junio de 2011

CiU lliura l'alcaldia de Badalona al discurs xenòfob de García Albiol


La federació nacionalista compta amb el suport dels ultres de Plataforma per Catalunya per fer-se amb els ajuntaments del Vendrell i Salt.

Convergència i Unió ha anunciat que té la intenció de respectar les llistes més votades. Això voldrà dir, a la pràctica, que Xavier García Albiol serà alcalde de Badalona i Josep Fèlix Ballesteros ho podria ser de Tarragona. En el cas de Badalona, el candidat de CiU, Ferran Falcó, ja ha anunciat que no arribarà a cap acord amb PSC i ICV per impedir que el PP accedeixi a l'alcaldia. Aquesta setmana s'han de constituir els ajuntaments i els de Tarragona i Badalona eren les dues grans incògnites pendents de resoldre després de les eleccions del 22 de maig.

La decisió de CiU de respectar el principi de deixar governar la llista més votada, una decisió sorgida de la reunió del comitè executiu de CDC, feia pensar que el Partit Popular governarien a Badalona i els socialistes ho farien a Tarragona.

El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha donat a entendre que en els dos casos s'intentarà que prevalgui el respecte a la llista més votada. A Badalona, el candidat de CiU, Ferran Falcó, ha confirmat al seu blog que no intentarà cap entesa amb cap dels partits amb qui s'hauria pogut aliar per impedir que la tercera ciutat del país estigui governada pel PP. García Albiol va guanyar les municipals amb 11 regidors, davant dels 9 del PSC i els 4 de CiU.

El respecte a la llista més votada també seria vàlid per Tarragona, malgrat que, en aquesta ciutat, CiU i el PP havien establert contactes per poder arribar a un acord de govern; la direcció local de la federació nacionalista preferiria pactar amb el PPC per fer fora el PSC de l'alcaldia.

Tot i perdre un regidor, el PSC, amb 12, es va mantenir com la llista més votada a Tarragona. El PPC es va situar com la segona força del consistori, amb 7 regidors, empatat amb CiU, que en va perdre un, mentre que ICV-EUiA va obtenir un regidor. "Ningú com la gent de CiU ha patit tant el fet d'haver estat la llista més votada i no haver pogut governar. Qui millor que CiU per fer bandera d'aquest principi", ha assenyalat el també secretari general adjunt de Convergència.

CiU manté la porta oberta a alguna excepció en els casos que els col
·lectius municipals facin propostes alternatives, tot i que, segons Pujol, "haurien de poder-se entendre" i trencarien la directriu "general" per la qual s'inclina la cúpula de CiU.

Portal Informatiu de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio - 07/06/2011


0 comentarios:

Publicar un comentario