viernes, 3 de junio de 2011

La fiscalia investigarà si la propaganda electoral de PxC és racista

La Fiscalia de Barcelona investigarà la propaganda electoral de Plataforma per Catalunya (PxC) de les eleccions municipals del passat 22 de maig per determinar si es aquesta va ser xenòfoba o racista.

La propaganda d'aquesta formació va ser denunciada per diverses entitats i partits a Mataró, Santa Coloma de Gramenet i Mollet, entre d'altres.

El fiscal de delictes d'odi i discriminació, Miguel Ángel Aguilar, ha encarregat a la policia que recopili totes les dades possibles per tal d'analitzar si hi ha “indicis racionals” de delicte, segons han informat fonts properes al ministeri públic.

Durant la campanya electoral el grup d'advocats del Col·lectiu Ronda va denunciar el partit en nom de l'Associació Jama-Kafo, una entitat que defensa dels drets dels immigrants. La propaganda de PxC consistia en la reproducció falsa d'un xec de 4.000 euros a nom d'un immigrant i ‘emès' pel Pacte Nacional per a la Immigració.

De la seva banda, ICV-EUiA va denunciar el partit de Josep Anglada per la propaganda que va enviar als veïns de Mataró durant la campanya electoral. La formació considera que es tracta d'un material racista que atempta contra els drets de les persones i que “defensa clarament una opció de fractura social i trencament de la convivència”.

També l'alcalde de Mollet, Josep Monràs (PSC), va presentar una denúncia contra el candidat PxC i president del partit en aquesta ciutat per un possible delicte d'injúries i calúmnies. En aquest cas, el motiu també era per la propaganda electoral que la formació va repartir a la localitat. En aquesta hi apareixien missatges com el que afirmava que l'Ajuntament paga les hipoteques dels immigrants. L'alcalde al·legar que aquestes idees “són totalment falses” i poden ser “constitutives d'un delicte”.

Diari "Avui" - 02/06/2011

0 comentarios:

Publicar un comentario