lunes, 6 de junio de 2011

L' 'efecte Albiol' descol·loca els alcaldes metropolitans del PSC


La fuga de vots cap al PP i PxC encén les alarmes davant el risc d'un canvi estructural

La punxada al cinturó vermell aviva la crítica a la cúpula socialista i les demandas de renovació


En l'ordre de les coses d'un alcalde socialista metropolità, que CiU governi la Generalitat és tornar al mateix de sempre. Que la federació guanyi, a més, unes eleccions municipals i tingui a les seves mans la presidència de l'àrea metropolitana i, sobretot, de la Diputació de Barcelona, és un malson fet realitat.

Però que el PP, i en menor mesura Plataforma per Catalunya (PxC), hagin irromput amb força en el principal graner de vots socialista i, en el cas dels populars, s'hagin imposat en dues ciutats simbòliques com Badalona i Castelldefels, no entra en cap de les coordenades fins ara conegudes. Cosa que explica que més d'un d'aquests regidors confessi que està "descol·locat" davant el que es podria denominar com a efecte Albiol, en al·lusió a Xavier García Albiol, que pot ser el primer alcalde conservador de Badalona, la tercera ciutat de Catalunya.

"Hem complert, malgrat la crisi, tot el programa d'actuació i inversions del mandat. I hem tractat amb especial atenció la integració dels immigrants, posant també de relleu les ajudes socials als autòctons per desmentir els mites sobre el tracte de favor als nouvinguts. ¿Què més es pot fer?", es pregunta un alcalde.

La direcció del partit confirma que el PP va ser el principal destinatari de la fuga de vots del PSC a la regió metropolitana de Barcelona i als barris perifèrics de Tarragona i Lleida. I on els conservadors tenien candidats de baix perfil, va aflorar PxC. "Sort que a l'Hospitalet [la segona ciutat catalana], els populars no es van adonar de les opcions que tenien de créixer", diu un dirigent socialista després que l'alcaldessa, Núria Marín, hagi perdut la majoria absoluta, però el PP només hagi guanyat un regidor, per dos de Plataforma, que entra al consistori.

El Periódico - 06/06/2011

0 comentarios:

Publicar un comentario