lunes, 13 de junio de 2011

PxC no serà determinant a cap ajuntament català


PxC no participarà en el govern de cap ajuntament, ni tampoc serà determinant en cap dels ajuntaments en els quals té representació, malgrat l'avanç experimentat a les eleccions del 22 de maig.

En declaracions a Europa Press, el líder del partit, Josep Anglada, ha indicat que el seu partit no aspira a entrar ara a cap govern municipal.

"Estem bé a l'oposició", s'ha justificat el líder que es defineix a si mateix com populista i identitari, i que ha afegit que l'objectiu dels membres de PxC no és viure de la política.

Tot i no aconseguir la capacitat de ser determinant a cap ajuntament després dels comicis, Anglada s'ha mostrat orgullós de poder "marcar el full de ruta" des de l'oposició a Vic --on ell mateix n'és regidor-- i el Vendrell (Tarragona).

Precisament, a la localitat tarragonina CiU va renunciar finalment a governar amb el suport de PxC, i després de dures negociacions, ha tancat un acord de govern amb tots els partits amb representació llevat del d'Anglada.

El partit, molt bel·ligerant en qüestions com la immigració, ha aconseguit 67 regidors --50 més que fa quatre anys-- i més de 65.000 sufragis al 22-M.

Ha entrat a l'Ajuntament de Mataró, amb 3 regidors; al de Santa Coloma de Gramenet i Sant Boi de Llobregat, amb tres regidors a cadascun; a l'Hospitalet amb dos, mentre que n'ha sumat un més a Vic --en té cinc--, n'aconsegueix fins a tres a Manlleu i en manté els seus quatre al Vendrell.

A Girona, PxC ha aconseguit tres regidors a Salt (Girona), municipi amb molta població immigrant, n'ha guanyat un a Olot, i en posseeix dos, mentre que aconsegueix entrar a Ripoll amb un edil.

Alhora, el partit d'Anglada ha aconseguit dos regidors a Manresa, en guanya un; i en manté un a Tàrrega, un a Igualada, un a Cervera i un altre a Roda de Ter.

En total, PxC va presentar aquestes eleccions 108 llistes, tot i que altres partits d'extrema dreta també s'han presentat a Catalunya: Via Democràtica n'ha presentat nou candidatures, Falange Española i de les JONS i Moviment Social Republicà dues més, Alianza Española una i una escissió de PxC, Partit per Catalunya, 19 llistes.

AVANÇ DES DEL2003

Sota el lema 'Primer els de casa', PxC es va presentar per primera vegada a les urnes l'any 2003, quan va aconseguir quatre regidors --Vic, Cervera, Manlleu, i el Vendrell--, i fa quatre anys va créixer fins a aconseguir 17 edils. A les autonòmiques del novembre es va quedar a les portes d'obtenir representació parlamentària: més de 75.000 vots i el 2,4% dels sufragis.

El 2007, PxC va estendre la seva representació a Cervera (dos edils), el Vendrell (quatre edils i el 18% dels vots), Manlleu (dos edils), Manresa (un edil), Olot (un edil), Roda de Ter (un edil), Sant Martí de Riucorb (un edil), Tàrrega (un edil) i Vic (4 edils, el 18,5% del total).

Europa Press - 11/06/2011

0 comentarios:

Publicar un comentario