El tribunal considera que justificar el genocidi només seria delicte si s'incités a cometre'l o creés un clima d'hostilitat
Els jutges sostenen que la Constitució "no prohibeix les ideologies" i que les "idees com a tals no han de ser perseguides"
El Tribunal Suprem ha absolt els quatre responsables de la llibreria Kalki de Barcelona iEdiciones Nueva República, de Molins de Rei, que van ser condemnats per difondre idees genocides, contra els drets i les llibertats. Tres d'ells, a més, van ser condemnats per integrar el dissolt grup neonazi Cercle d'Estudis Indoeuropeus (CEI).
Els jutges els absolen perquè consideren que la Constitució "no prohibeix les ideologies" i considera que "les idees, com a tals, no han de ser perseguides penalment". Un d'ells ha emès un vot particular discrepant de la decisió.
La sentència del Suprem, de la qual ha estat ponent el magistrat Miguel Colmenero, sosté que la difusió d'aquest tipus d'idees justificadores del genocidi nazi només és delictiva quan suposi unaincitació a executar-les, i quan la difusió, atenent a la forma i l'àmbit en què es porta a terme, "impliqui un perill cert de generar un clima d'hostilitat que pugui concretar-se" en actes violents.
La Sala Penal del Suprem anul·la així la sentència que va dictar contra ells l'Audiència Provincial de Barcelona, que va condemnar a tres anys i mig de presó al president de CEI, al que va ser el seu secretari, al delegat de la formació a Catalunya i propietari de la desapareguda llibreria Kalki, i a l'administrador de la citada editorial.
Respecte al fet que els acusats formin part d'una associació il·lícita, el Suprem explica que "no és suficient per acreditar la ideologia del grup o dels seus integrants" i considera que amb les dades disponibles no es desprèn que aquest grup fos "una organització estructurada amb mitjans que permetin transformar l'orientació ideològica en promoció de la discriminació".
El Periódico - 03/06/2011
0 comentarios:
Publicar un comentario